23. 7. 2013

Meditace - součást duševní očisty

Tak tento týden se detox nekoná. Vzhledem jistým problémům, ho radši oddálím na dobu, až bude moje tělo 100% připravené a hlavně zdravé ;)

Proto mám pro vás článek, ve kterém bych vás chtěla inspirovat v detoxu psychickém, duševním. Sepíšu vám sem pár meditací, hlavně pro začátečníky a jednu také pro pokročilé (v dalším článku).

Dostala jsem také jeden dotaz, jestli bych sem nemohla popsat způsoby, kterým provádím telepatii. Nemohla. Je to z toho důvodu, že telepatii by měl provádět člověk, který ví, jak meditovat, který umí meditovat a má v tom aspoň nějakou praxi. A já si nechci potom vzít na bedra vaše problémy, když byste se o telepatii pokoušeli a něco se vám stalo. Pokud by někdo chtěl telepatii vyzkoušet a neprovádí meditace, doporučuji, aby byl pod dohledem člověka, který meditace provádí. A pokud myslím "pod dohledem", chtěla bych napsat, že to znamená, že budete s tím člověkem v jedné místnosti. Pamatujte, že pokud neumíte meditovat a někdo vás přes mail bude navádět k telepatii a bude vám tvrdit, že je to v pořádku, i když ani nevíte, jak se do meditačního stavu dostat, tak ten člověk je hňup ;)
Jde to, telepatické schopnosti má každý člověk a telepaticky se napojit můžete jak na člověka, tak na zvířata. Ale musíte být pod dohledem, musíte se umět chránit a musíte vědět, kdy meditace a telepatii ukončit.

Teď přejdu k meditacím, které jsem používala ze začátku, když jsem se učila meditovat. Před každou meditací požádejte o ochranu, kterou si vizualizujte tak, že se kolem vás vytvoří stříbrné zářivé světlo, které k vám nepustí nic a nikoho.

Meditace - vodní hladina

Zavřete oči, sedněte/lehněte si tak, ať je vám příjemně. Můžete si pustit meditační hudbu nebo být jen tak v klidu a tichu.
Představte si, že stojíte na břehu klidného jezera, soustřeďte se na svůj dech. S výdechem dělejte krok do vody a opakujte do vždy tak, ať se ocitnete ve vodě a hladinu máte pod úrovní nosu. Při výdechu se vám tak budou od nosu tvořit nekonečné kruhy na hladině, které se v dálce vždy rozplynou.
Vytvořte 10 kroužků na hladině (tzn. 10 nádechů a výdechů) a vraťte se zpátky. Vracet se budete tak, že při každém nádechu uděláte krok z jezera. Až budete stát na břehu, z hluboka se nadechněte a vydechněte. S dalším nádechem otevřete oči.

Meditace - srdeční tep

Zavřete oči, sedněte/lehněte si tak, ať je vám příjemně. Můžete si pustit meditační hudbu nebo být jen tak v klidu a tichu.
Představte si sebe na klidném místě, kde je vám příjemně. Klidně dýchejte a snažte se zaměřit na svůj tlukot srdce. Můžete to udělat z počátku tak, že si tep nahmatáte na ruce nebo na krku. S tím, jak se uklidňujete, vnímejte, jak se klidní i váš tep srdce.

Meditace neprovádějte zpočátku krátce (1-2 minuty). Nikam nespěchejte. Může se vám stát, že se vám bude motat hlava, začnete se naklánět na stranu (nebo spíše budete mít ten pocit). Proto je lepší, mít po ruce někoho, kdo vás ujistí, že se nemotáte a nepadáte, a že můžete v klidu otevřít oči. Pokud se vám bude hlava motat, zůstaňte se dět a jen v klidu (ne z hluboka) dýchejte a počkejte, až to odezní.

Příště přidám další medtace, trošku delší a opět s vizualizacemi, které jsou při začátcích s meditacemi dobré. Koncentrujete se na obrazy, které jsou předem dané a nemáte potřebu nechat si do toho kecat myšlenky a podobné věci z vaší hlavy :)

night.shine



Žádné komentáře:

Okomentovat