13. 3. 2013

Citát pro dnešní den

source/zdroj    
Lidské bytosti jsou jediná stvoření na světě, která prohlašují, že existuje Bůh a přitom jsou na světě jediní, kteří se chovají, jako kdyby žádného neměli...

night.shine


12 komentářů:

  1. Naučili jsme se žít ve vzduchu jako ptáci. Naučili jsme se žít ve vodě jako ryby. Teď už nám zbývá jen jediné - naučit se žít na zemi jako lidé.

    Mám tu odkaz na jedno video na YT, ale nevím, zda to sem mám dávat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný citát!

      Odkaz klidně vlož :)

      Vymazat
    2. Dobrá, zbaběle přiznávám, že jsem se na to nedokázal dodívat...

      http://www.youtube.com/watch?v=52mX6uCbVto

      Vymazat
    3. Nedivím se ti...

      Já jsem se na ten film dívala celý den.. Brečela, vypínala to, přepínala, brečela, pouštěla si do toho pohádky, abych se nezbláznila. Vydržela jsem to jen proto, abych měla čím argumentovat v diskuzích, abych měla slova, která podpoří mé jednání... ...A ten konečný proslov, který je tak pravdivý, jsem sepsala a často si ho pročítám, protože i když je plný smutku a bolesti, je v něj naděje - a ta mě drží nad vodou...

      http://ladynightshine.blogspot.cz/2012/06/earthlings.html

      Vymazat
    4. Doporučil mi ho kamarád. Je vegan takže mě pořád udržuje v obraze. Jsem zásadně proti týrání. Maso ale jím. Několikrát do roka jezdíme k dědovi na zabijačku. Byly časy, kdy jsme mívali i vlastní prasata. Dneska už na to není čas.
      Jenže prase zabité doma na dvorku to má o dost "snazší" než to na jatkách. Chodí, ryje si v zemi, nic netuší (většinou) a pak...konec.
      Chci tím říct, že dle mého osobního názoru maso rozhodně patří do lidské stravy. Každý by ale měl vědět, že řízky nerostou na stromech, měl by se jít podívat třeba do takové drůbežárny, když probíhá selekce nebo rovnou na jatka.
      Jsem rozhodně proti tebou zmiňovaném kožešinovém, farmaceutickém a kosmetickém průmyslu. Minulý rok jsem podepisoval petici proti testování kosmetických výrobků na zvířatech v EU... O tomhle se dá mluvit a psát donekonečna. Jenže tohle téma mě trápí a rozčiluje zároveň takže se tomu spíš vyhýbám...

      Vymazat
    5. Já si myslím a už jsem to sem i psala, že ne každý člověk může být vegetarián nebo vegan. Je to mimo jiné i kvůli metabolickým typům člověka. Oceňuji, když člověk nechodí kupovat maso do supermarketů, připlatí si nějakou korunu za domácí chovné zvíře. Třeba tak jak píšeš, když má někdo doma zvířata, která mají život. Nejdou na porážku na jatka, kde cítí tu smrt, slyší křik těch zvířat před sebou.

      Můj děda měl taky prasata, přišel řezník, jednou ranou prase zabil. Děda dodnes chová králíky, taky je zabije jednou ranou do týla a konec.

      Já už nemůžu snést ani toto.. Jsem už v tom tak anganžovaná a tak přesvědčená, že se k masu nikdy nevrátím.

      Ale když vidím, že někdo maso jí a jsou lidé, kteří to maso potřebují, tak oceňuji aspoň snahu se masem nepřejídat, vybírat z domácích chovů a třeba angažovanost v jiných oblastech (třeba jak píšeš - kožešinové chovy, testování).

      Já se snažím neodsuzovat člověka, který se snaží.

      A je pravda, že je dobré dát člověku na výběr. Proto by rodiče měli dětem říct, kde se bere maso na jejich talíři a dát jim na výběr, jestli to budou jíst nebo ne.

      Vymazat
    6. Souhlasím s tebou. Jako malý jsem po škole chodíval za mámou do zdejšího vepřína, abych nebyl doma sám. Prakticky jsem mezi zvířaty vyrostl.
      Mívali jsme doma králíky, krůty, prasata, slepice, jeden čas i kozu. Dokážeš si tedy asi představit, že mi chov zvířat na maso přišel a dodnes připadá zcela normální. Je ale pravda, že nesnáším megalomanské velkochovy a způsob, jakým se tam ke zvířatům chovají.
      Lidé ztratili úctu k pravým hodnotám a dívají se jen na svůj prospěch. Denně to sleduji když procházím Vaňkovkou. Kyselé ksichty namyšlených a arogantních individuí.
      Vždycky se nemůžu dočkat až vypadnu z města a vrátím se domů...

      Vymazat
  2. Ještě o to víc si dokážu představit, když jsi vyrůstal a viděl, jak se tvá rodina stará o zvířata, pečuje o ně a váží si jich za to, že jim poskytují obživu.. A teď ta rána, když přijdeš do města a vidíš kusy podivně vypadajícího masa, které skoro ani jako maso nechutná, protože je to jen geneticky vyšlechtěné vodou napuštěné cosik... A potom jdeš do velkochovu nebo vidíš fotky z některých velkofarem a vidíš tu bezmoc u těch zvířat... :-(

    Jééééééj, ani nevím, že jsi v Brně (jestli myslíš tu brněnskou Vaňkovku ;)) Až zase půjdeš Vaňkovkou, tak na začátku je uprostřed naproti Intersparu takový obchůdek s čokoládovými pralinkami :) A jestli tam bude zrzavá slečna, tak ti garantuji, že jsi právě narazil na jednoho člověka, který určitě nebude arogantní, ale je to jedna z nejmilejších slečen, kterou jsem měla čest poznat, tak si dej u ní pralinku (doporučuji ti peruánskou čokoládu) :) I maličkost ti potom zpříjemní den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska to kupované maso stojí za pendrek. Vlastně všechno jde tak nějak do kytek. Určitě znáš pořad Peklo na talíři. Je to na Streamu. Vřele doporučuji taky knihu Doba jedová. Má dva díly. Fakt paráda :)
      Ano, myslím tu brněnskou Vaňkovku. V Brně studuji. Rok jsem v tam i bydlel. Ze začátku mi to přišlo docela fajn - víš co, změna. Pak jsem to začal nenávidět. Nicméně ta doba už je pryč :)
      A troufám si tvrdit, že jsem tě nejspíš potkal na Mendláku. Je to jen taková má teorie, ale krátce po tvém komentáři "dobré počasí máte, jen co je pravda :-D" jsem za sebou na onom náměstí zaslechl ono dnes již netradiční slovní spojení "jen co je pravda". Hned jsem si na tebe vzpoměl, ale než jsem se rozhoupal, bylo už pozdě...
      Pralinky říkáš? Příští týden beru ten obchůdek útokem :)

      Vymazat
    2. A kdy to bylo? Já jsem v Brně jen přes víkendy, protože studuji v Praze :) A to slovní spojení asi používám spíše v psaném projevu.. Nebo si nejsem vědoma toho, že to používám i při mluveném.

      I když teď tak přemýšlím, na Mandláku jsem byla naposledy tak před 3 týdny a sama... Jedině, že bych si povídala sama pro sebe :-D

      Knížku znám, četla jsem jen první díl, ale ten druhý si určitě pořídím.

      A v pralinkárně se stav ve čtvrtek odpoledne! :)

      Vymazat
    3. Bylo to někdy v prosinci. Ale nebylo to o víkendu takže to byl nejspíš někdo jiný.
      První díl byl podle mě lepší. Ve druhém je přemíra čísel z testování vakcín. Takové nudné čtení. Samozřejmě se tam nevěnuje jen vakcínám, ale ten první mě zaujal víc...
      Ve čtvrtek můžu. Mám slečnu pozdravovat? :D

      Dovoluji si doporučit ti jeden takový dokumentík :)

      http://www.youtube.com/watch?v=EZlnYV0qvps

      Vymazat
    4. Jasně, pozdravuj! :o) Radši ji připravím, ať nemá šok :-D Ale psala, že tam bude :)

      A děkuji za dokument! Dnes už je na mě pozdě, ale zítra se na cestách aspoň zabavím :)

      Vymazat