2. 2. 2013

Zuřím.....

 http://www.novinky.cz/domaci/292061-rath-chce-regulovat-bojova-plemena-psu.html

Mám pocit, že pan Rath by se měl spíše stydět a zalézt do kouta, než se cpát do věcí, po kterých je mu jedno velké NIC!

1) nebudu podporovat ani dodržovat jakýkoliv zákon, který projde poslaneckou sněmovnou a senátem a vymyslí ho člověk, který je lhář, podvodník, zloděj a sedí za mřížemi.
2) bojová plemena neexistují.
3) pokud bojová plemena neexistují, jaké psy vlastně nadhodí, aby byl jejich počet regulován? Pokud to bude brát podle statistických údajů o napadení psa člověkem, potom musí omezit a regullovat chovy jezevčíků, NO, kříženců... protože například psi typu bull, které média tak velmi ráda a chybně označuje jako bojové, jsou v napadení až na nějaké 8. příčce a v 80% jsu to pouze jejich kříženci.
4) pokud má vyjít nějaký zákon o psech, o regulaci, budu jej akceptovat a brát v potaz pouze tehdy, navrhne-li ho člověk, který psům rozumí, má praxi s jejich výcvikem, chováním, pracuje s nimi a denně se s nimi stýká.

S tím, co navrhuje vůbec nesouhlasím, protože "bojová plemena" nejsou problém. Jsou tu jiné problém týkající se napadení psa člověkem, které by se měli řešit a ty začínají v množírnách...



night.shine

2 komentáře:

  1. A v tom, kdo si ty psy pořizuje, bohužel. Mnohdy si takováto plemena pořizují lidi, kteří neví, jak se o ně starat, pořizují si je, protože pak vypadají drsně :(

    OdpovědětVymazat
  2. Víš, ono je to také četnosti. ...bullů není tolik, jako NO, jezevčíků atd. Možná proto jsou až na osmém místě. Tím samozřejmě neříkám, že za to může pes. Ten nikdy. Jenže tito psi jsou opravdu náročnější na výchovu, stejně jako NO. Myslím si, že by regulace být měla, ale na úrovni toho, kdo a za jakých podmínek si takováto plemena pořídit může a kdo ne. Vím, že tohle není mezi ochránci zvířat moc populární a je mi jasné, že ta zvířata za to nemůžou, ale jaksi, mého psa a pak i mě už pitbull napadl, pes skončil pohmožděný a pokousaný na veterině a já měla prokousnutý prst. Nezvládnutý a dost možná týraný pes. Jenže bohužel to je to, o čem mluvím. Ten pes za to nemohl, ale tyhle plemena si často právě pořizují debilové, co nemají na to je zvládnout. Takže vlastně asi jsem také pro to, aby určitá regulace byla. Ale ta by měla být rozumná, propracovaná odborníky atd. Např. ve formě povinného cvičáku, nějakých zkoušek atd.

    OdpovědětVymazat