13. 9. 2014

Veganské a vegetariánské food blogy

Zdravím vás a přináším po delší době nepejskařský článek. Titulek napovídá, že to bude o jídle, tak šup do toho, ať máte inspiraci na nedělní oběd! ;)

Chtěla bych se s vámi podělit o několik oblíbených veganských a vegetariánských food blogů, které mám nejradši a často z nich čerpám nápady na takovéto domácí žvýkání. Tak jdeme na to :)

http://www.veganotic.cz/
Asi moje nejoblíbenější stránka s čistě veganskými recepty. Najdete zde všechno od předkrmů přes hlavní jídla až po vynikající dorty a koláče. Recepty jsou popisovány srozumitelně a jsou doplňovány krásnými fotografiemi.



http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/
Evu Francovou a její kuchařku znám velmi krátce (její stránky a recepty mi doporučil ošetřovatel olomoucké zoo, kde jsem byla v srpnu na praxi). Hned při prvním brouzdání touto internetovou kuchařkou jsem nad ní strávila asi 3 hodiny a nemohla se nabažit. Eva Francová je vegetariánka, na jejím blogu však najdete také mnoho veganských receptů. Je pro to, aby si lidé nekupovali hotová jídla, ale kupovali suroviny a vařili jídla vlastní. Najdete zde nespočetné množství receptů na domácí pečivo, na jídla bez lepku, na sladká i slaná jídla. Najdete zde prostě všechno, co k vegetariánskému/veganskému stravování patří. Za mě inspirace č. 1!
10. 9. 2014 vyšla Evě nová kuchařka, takže tip na vánoční dárek je jasný ;)


http://blueveganpig.blogspot.cz/
Skvělý blog s veganskými recepty, které jsu často doplněny i video návodem na vaření. na této stránce oceňuji, že jsou zde recepty z nedrahých a snadno dostupných surovin. Co si budeme nalhávat, studenti mají do kapsy hluboko a někdy to dá práci, aby se při veganské stravě a při malém rozpočtu zaplnilo břicho a do těla se dostaly všechny živiny :)


http://www.veganfoodporn.cz/
Přehledná stránka, kterou mám moc ráda a často z ní čerpám inspiraci pro rychlé vaření. K receptům jsou přidány fotografie, což já mám ráda. Jsou zde jednoduché, ale nápadité recepty, které vaše chuťvé buňky velmi uspokojí a přitom vás nezruinují ;)

http://dewiibatwoman.blogspot.cz/p/seznam-receptu.html
Díky Dewii jsem vyzkoušela poprvé recepty jako je "chilli con soja", "veganská svíčková", začala jsem podle jejího postupu vytvářet domácí rostlinná mléka a tofu pomazánky. Její recepty bych doporučila hlavně začátečníkům, kteří se ve veganské stravě moc nerientují a ze začátku jim chybí nápady a představa o tom, co vlastně ti vegani jí ;) A ŽE JE TOHO PEKELNĚ HODNĚ !!! ;)

http://veganodaktyl.veganka.cz/
Netřeba moc komentovat, stačí se podívat a začít vařit ;)

http://www.goodmoodspoon.com/
GOOD MOOD SPOON sem dávám, i když jsem podle této stránky zatím neuvařila vůbec nic. Ingredience, které jsou v receptech používáy jsou pro mě často drahé. Vím, že když udělám nákup, když utratím třeba 1000 kč za octy, omáčky, apod., které potom budu mít doma v zásobě, tak to na 1 - 2 porce potom vyjde dobře, ale tohle náš domácí rozpočet fakt neunese. Inspirace a podívání se skvělé (fotografie jsou naprosto dokonalé), ale pro vaření až do budoucna :)

Z mých nej food blogů je to všechno. Pokud máte nějaký oblíbený blog, můžete se podělit v komentáři a zaslat odkaz!

night.shine



Žádné komentáře:

Okomentovat