5. 3. 2013

Rodiče a děti - smutná realita...

Hrozivá čísla: Stále víc českých dětí chce zemřít

Tento článek mě opravdu hodně rozesmutnil. Rodiče si myslí, že když budou pracovat od rána do večera jak najatí a dětem hodí dárky a peníze, že to vyřeší všechny smutky. Když už dítě volá s prášky v žaludku na linku bezpečí, je to špatné.

Nechápu, proč lidé, kteří nemají na děti čas, vůbec děti mají. Přitom by stačila společná snídaně a společná večeře u velkého stolu probrat vše, co člověka tíží. V té chvíli by rodiče měli zmlknout a poslouchat. Odložit práci a naslouchat dětem. Myslím, že by někteří lidé nechápali, co se s jejich dětmi děje. Možná vám to tvrzení o tom, že by měli rodiče zmlknout přijde hooooodně drsné. Rodiče mohou velmi často řešit své problémy mezi sebou, mohou je řešit se svými vrstevníky. Ale děti jim s jejich prací, které v 90% vůbec nerozumí, asi těžko pomůžou a poradí, že? A vůbec, práce má zůstat v práci a doma se nemá vytahovat u společných chvílí s rodinou.

Neodsunujte své děti na druhou kolej. Pokud jste se stali rodiči, je to váš úkol číslo 1 - vychovat je, dát jim pocit bezpečí a hlavně jim dát lásku. Máte práci, která vám bere hodně času? Vyměňte ji. Neutáhli byste velký dům, velký byt s méně náročným zaměstnáním? Přestěhujte se do menšího, kde nebudete mít takové výdaje.

I kdybyste bydleli v mini bytečku, stojí to za to! Přestaňte se vymlouvat a omlouvat své jednání, které je vůči dětem nefér! Vaše děti neučiní šťastnými hračky, peníze, dárky. Vaše děti učiní šťastnými vaše přítomnost, vaše pozornost. Nedávejte dětem vzor pracujícího a nevšímavého rodiče. Dáváte tak akorát podnět pro vznik dalších nešťastných generací dětí.

 Žijeme v zemi, kde nás nesužují války, skoro každý je aspoň na základní životí úrovni (bydlení, potraviny, oblečení). A i přesto jsou lidé v zemích, kde nemají ani na to jídlo, více spojeni v rodinách, stojí více při sobě, znají se. Nenechte si rodinu potopit hloupým materialismem a stupidním "západním" stylem výchovy a pojetím rodiny. Vaše děti nepotřebují nejnovější telefon a počítač, vaše děti potřebují vás.

night.shine

Žádné komentáře:

Okomentovat