9. 12. 2012

Pejsci a kočičky bez domova...


Krásne portréty psíkov bez domova z Trenčína. Ukážme ich všetkým! zdroj

Zatiaľ čo väčšina ľudí považuje zvieratá v útulku za menejcenné, špinavé či hlúpe, stačí aby sa dostali do rúk profesionálneho fotografa a všetko je hneď úplne inak – pamätáte sa ešte na krásne fotografie psíkov z newyorského útulku, na základe ktorého si všetky dokázali nájsť nový domov? Veľmi sa tešíme, že vám môžeme predstaviť podobný projekt aj zo Slovenska. Konkrétne ide o psíky bez domova z Trenčianskeho útulku. Autorom všetkých záberov je fotograf Matej Kukučka.

“Podnet prišiel od mojej kamarátky, grafickej dizajnérky Magdy Scheryovej, ktorá videla váš článok prostredníctvom facebook profilu Karanténnej stanice v Trenčíne. Tak sme spojili sily, otvorili komunikáciu so stanicou a počkali na vhodné počasie,” opisuje vznik fotografií Matej. “Sme hrdí na to, že v dnešnej komplikovanej dobe sa nájdu ľudia, ktorí sú ochotní aj vo veľmi ťažkých podmienkach pomáhať a chrániť (v pravom zmysle slova) tých, ktorí to sami nedokážu.”

Všetky zvieratká z nasledujúcej galérie sú pripravené k adopcii. Pre viac informácií však bude lepšie kontaktovať samotnú karanténnu stanicu na facebooku. Tak čo? Podarí sa nám napodobniť podobný úspech ako pred pár mesiacmi v New Yorku, kedy si takmer okamžite našli všetky psíky svoj nový domov? Veľmi by sme si to želali.

Na ostatní fotografie všech úžasných pejsků se můžete podívat na TÉTO stránce ...

Pokud přemýšlíte nad pořízením si nejvěrnější bytosti pod sluncem, nekupujte - adoptujte! Dopřejte pejskům ten nejkrásnější dárek k Vánocům!

Mnoho pejsků i kočiček, opuštěných, vyhozených nechtěných můžete najít třeba i na těchto FB stránkách:
http://www.facebook.com/groups/165657543479439/
Plný stav a nemožnost brát další pejsky a kočičky hlásí již dlouho OZ Túlavá labka
Podporu potřebují také pejsci z KS Zvolen nebo pejsci a kočičky z českého útulku OS Toulavé tlapky
A ještě jeden domácí útulek, zde musím zmínit a to sdružení OZ Riško, kde zachraňuje pejsky úžasná slečna Veronika, která má dnes narozeniny :-*

Další odkazy na slovenské i české útulky najdete zde: http://ladynightshine.blogspot.cz/p/utulky-v-cr-sr.html

night.shine

Žádné komentáře:

Okomentovat