1. 1. 2013

Požehnaná mezi ženami...


Dnes je svátek Panny Marie. Matky Krista, symbolu čistoty nevinnosti, rodiny... Nemusíte být věřící, ale když je vám nedobře, poproste ji o útěchu. Vzpoměňte si na ni během tohoto roku, stačí myšlenka a nebudete se cítit osamoceni, vaše bolest se zmírní a bude vám dobře.

Protože ona se nikdy neodvrátí od nikoho, kdo ji prosí o pomoc. Vždy bude u vás stát, když to budete potřebovat a vzpomenete si na ni.

Čistá a pokorná. Prostá... Bez škol, bez vzdělání, obyčejná křehká žena - a přitom se do ní vešel celý Bůh.

A i kdyby to všechno byla jen kniha. I kdyby Bible byla jen kniha, která popisovala věci, které se nestaly, osobnosti, které se nikdy nenarodily. I kdyby byla Panenka Maria jen symbol. Stojí za to si ji zvolit za svůj vzor. Protože pokud se v životě budete chovat tak tiše, pokorně a klidně jako ona, nikdy se vám nepovede zle. A budete umírat s pocitem toho, že jste žili tak, abyste se za sebe nemuseli stydět. Nemusíte říkat, že žijete pokorně pro boha. Můžete si zvolit cestu pokory sami pro sebe. Protože s pokorou budete prospívat i všemu kolem vás. Lidem, přírodě, zvířatům...

Mnoha lidem dnes chybí pokora. Hrajeme si na vládce světa, jdeme přes mrtvoly. A nezajímá nás, jestli svým jednáním třeba někomu, něčemu neubližujeme. Ničíme sami sebe, ničíme vše kolem nás... Kvůli nedostatku pokory. Necháváme se strhávat moderní civilizací, snažíme se o tituly, o vyšší postavení v práci, snažíme se nahrabat si pro sebe...

A k čemu to všechno? Abychom nakonec umřeli sami v domově důchodců, kam nás nakonec zavřou děti, o kterých ani pořádně nevíme, že je máme? Se kterými jsme si nedokázali v té uspěchané době, kvůli mnoha nepodstatným povinnostem vytvořit ani to pravé rodinné pouto?

Zpomalte v tomto roce, přestaňte se hnát za penězi, za kariérou, za hloupostmi. Jděte do lesa, obejměte strom, jděte za rodiči, prarodiči a poslouchejte, co by vám rádi povykládali. Sedněte si s manželem, přítelem, dítětem a povídejte si, jaký jste měli den, co jste zažili, co nového viděli. Buďte vděční, že máte někoho, s kým můžete rozmlouvat, s kým si můžete povídat, s kým můžete sdílet váš život. A nezáleží na tom, jestli je to člověk nebo zvíře. Vždyť zvířata dokáží rozdat ještě mnohem více lásky, než lidé. Zvířata se neženou za hloupostmi, nepotřebují si v životě nic nedůležitého dokazovat.

Tak vám přeji v tomto novém roce, ať při vás váš anděl strážný stojí, seslaný Panenkou Marií, která skrze něj sesílá poselství: Zpomalte. Naslouchejte. Objímejte. Milujte se. Buďte pokorní. Rozdávejte lásku, protože ta se vám vrátí mnohonásobně.


night.shine

Žádné komentáře:

Okomentovat