7. 8. 2012

Kynologie ČZU

Je to tak :) Od 17.7. jsem oficiálně studentkou České zemědělské univerzity - obor kynologie...

Už mnoho lidí mě od toho odrazovalo, že je to obor na nic, že se s ním nikde nebudu moct uplatnit, a já nevím, co všechno mi lidé v mém okolí ještě předhazují. Každého se po takové spršce velmi užitečných názorů optám, jestli oni studují obor, který je baví, a který má uplatnění nebo jestli dělají práci, která je naplňuje... Hmmmm, 3/4 odpovědí zní záporně, ale (velmi důležité ALE!!!) mají za to dobré peníze, takže proč by to nedělali.

Velmi vtipné je, že jsem se dokonce dozvěděla, že mě i lidé kvůli tomu pomlouvají a posmívají se mi. Že jsem si vybrala takový spodní a hloupý obor.

Studovala jsem bohemistiku na MU v Brně a nikdo by mě tam nedostal zpátky ani párem volů. Po 2. semestru mě ta škola absolutně přestala bavit a nebavila mě po zbytek studia. Proto odmítám už v životě dělat cokoliv, co mě nebude bavit. Ničila jsem si tak život od 11 let, kdy jsem nedobrovolně musela nastoupit na osmileté gymnázium. Potom jsem v dobré vůli šla na bohemistiku. Obě školy stály za jedno velké nic... Ani jedna mě nenaplnila, ani jedna mi nic nedala. (Nepočítám pár dobrých lidí z gymplu, teď mluvím o vědomostech).

Je možné, že některé předměty na kynologii budou k ničemu, vždy se takový předmět najde, na každém oboru. Ale bude to něco, co mě baví, něco, o čem už teď vím hodně. Něco, co dělám denně a budu se o tom dokonce moct i učit. A i kdybych vydělávala po zbytek života 10 000,- na cvičáku nebo chodila do kolečka se psem jako ostraha objektu, budu šťastná. Protože budu mít po boku nejspolehlivějšího parťáka - psa :)

Jediný problém je v tom, že jako Brňačka sháním ubytování v Praze a budu muset občas jezdit i s hafanem. Ou, problém... Koleje nehrozí, tam mě se psem nepustí. Navíc ještě ani neznám rozvrh, se kterým nemůžu v prvním ročníku hýbat. Proto taky po prváku, doufám, budu moct přeskočit na dálkové studium :)

Takže období štěstí pominulo :-D A nastávají zase trable a shánění ubytování. Ale my to nějak zvládnem, i kdybychom měli s Tobim občas přespat na lavičce :-D (Ne, to radši neee :-D )

A co vy? Plníte si své sny i za cenu malých výdělků nebo jste radši finančně "za vodou", ale s vědomím, že děláte něco, co vás nebaví?

night.shine


4 komentáře:

  1. Já mám pocit, že na ČVUT kolejích je možný mít zvíře, pokud s tím spolubydlící souhlasí. Můžeš se zkusit poptat tam. Ze Strahova (na občasné přespání Strahov stačí) do Suchdola je to celkem zvládnutelné.

    OdpovědětVymazat
  2. Předně gratuluju k přijetí na vysněný obor!
    Mě se zdá skvělé, že jsi našla odvahu jít studovat co tě baví a naplňuje a vykašlala se na mínění ostatních. Je důležité dělat co nás baví, i když ne vždycky to je možné stoprocentně. Ale minimálně školu si káždý z nás může vybrat dle svých představ.
    A nemyslím si, že právě kynologie by byl tak neupotřebitelný obor. Mimo ní jsou tu i všechny ty sociologie, politologie, sociální vědy a podobně, které spoustu lidí baví, zajímají, ale buďme realisté, v oboru moc velké uplatnění není. Určitě ne pro tolik absolventů, které dnes vysoké školy chrlí.
    Takže dělej co tě baví a přeju hodně úspěchu při studiu i v životě.
    Mimochodem, také jsem obětí osmiletého gymnázia, takže ti plně rozumím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pozitivní věty a podporu :) Jsem ráda za každé krásné slovo! :)

      Vymazat