14. 5. 2012

Radost...

Můj pejsek měl dnes radost z toho, že jsem se vzbudila. Vítal mě máváním ocásku, oblíznul mi ucho. Potom měl radost z toho, že jsem se oblékla a šla s ním ven.

Měl radost z mouchy, kterou se pokoušel čapnout v parku.

Když jsme přišli domů, měl radost z kocoura, který nám šel naproti a náš Čičin měl radost z toho, že jsme přišli domů.

Radoval se, že jsem mu dala snídani a nešla si sednout k počítači, ale lehla si k němu na gauč. Koukla jsem na díl seriálu a on měl radost, že jsem s ním. Snesl mi všechny své hračky.

Měl radost, když jsem ho vzbudila na odpolední procházku. A radoval se, že jsme v parku narazili na parádní fenečku, se kterou se mohl prohánět a štěkat na ni.

Radoval se z večeře, kterou jsem mu dala a z toho, že jsem u něj byla na gauči. I když jsem čučela do knížek, pokaždé, když se převalil z jednoho boku na druhý, zvednul hlavu, očkem mě zkontroloval, zamával koncem ocásku a spal dál.

Měl radost, že si dělám večeři, i když moc dobře ví, že z talíře nedostane ani ždibet :-D

Jakmile zachrastím vodítkem, začne radostně tančit a skákat. Bude šťastný jak blecha, že jdeme na další procházku. A bude stejně šťastný, že ho můžu vzít do postele, protože můj manžel je dnes přes noc v práci :)






Že je to hloupý článek?

Kdy jste měli naposledy radost z maličkosti vy? Kdy naposledy jste se zastavili a měli radost z toho, že se můžete probudit? Že se můžete nadechnout; že vidíte, slyšíte, cítíte? Že máte někoho, na koho se můžete spolehnout?

Komu jste naposledy udělali někomu radost?


night.shine

6 komentářů:

  1. děkuji :) takto si, prosím pěkně, ustlal sám :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Milý článek :-)
    Já mám na takovéhle připomínání všedních radostí dvouletého syna. Je krásné znovuobjevovat tu čistou radost z pozorování letící vážky nebo házení kamínků do potoka :-)

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji za pochvalu :)

    ono se říká, že pejsci jsou věčné děti :) až budu mít děti, věřím ,že mi budou také připomínat, že se mám radovat z každé maličkosti :) a moje děti to zase budou učit naši čtyřnozí bobašci :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkně sepsaný článek. A krásně ustláno. :)

    OdpovědětVymazat